LT  EN 
 
Pradžia Įdomu Premijos magistrantams už šalies ekonomikos ir konkurencingumo tyrimus
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Premijos magistrantams už šalies ekonomikos ir konkurencingumo tyrimus
Žinių ekonomikos forumas skelbia kasmetinį aukštųjų universitetinių mokyklų studentų (magistrantų) ir jų mokslinių vadovų skatinimo konkursą, kurio nugalėtojams atiteks 5 000, 3 000 ir 2 000 litų piniginės premijos. Konkursui pateikti darbai turi būti susiję su šalies ekonomikos augimu ir konkurencingumo didinimu.
 
Magistrantai iki 2010 m. liepos 9 d. gali pristatyti savo darbus, kuriuose nagrinėjamos sritys yra susijusios su mokslo, technologinės pažangos ir inovacijų, informacijos ir komunikacijos technologijų, finansų sistemos, atskirų ekonomikos sektorių plėtotės, valstybės investicijų ir makroekonominės bei struktūrinės politikos pokyčių, investicijų į tam tikras ūkio šakas, demografinių procesų, gyventojų užimtumo ir kitų procesų įtaka ekonominiam augimui bei konkurencingumui. 
 
 
„Šia iniciatyva drąsiname ir skatiname atsiskleisti jaunuosius mūsų šalies mokslininkus, gebančius mąstyti inovatyviai ir kūrybiškai, galinčius parengti iš ties puikius mokslinius darbus, kurių rezultatus galima pritaikyti versle. Tikime, kad šių jaunų žmonių energija, potencialas, jų žinios ir darbai prisidės prie mokslo ir verslo bendradarbiavimo skatinimo, šalies ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo bei visuomenės gerovės kūrimo“, - teigia Žinių ekonomikos forumo direktorius Edgaras Leichteris.

Konkursui pateiktus darbus vertins ekspertų komisija, sudaryta iš valstybės, mokslo ir verslo institucijų atstovų. Trijų geriausių darbų autoriai ir jų moksliniai vadovai bus apdovanoti piniginėmis premijomis. Pirmosios vietos nugalėtojams skiriama 5 000 Lt, antrosios – 3 000 Lt, trečiosios – 2 000 Lt. Pagal konkurso  nuostatus autoriui skiriama 75 proc., darbo vadovui – 25 proc. premijos sumos. Laimėtojams taip pat bus įteikti Lietuvos Respublikos ūkio ministro padėkos raštai Verslo dienos renginyje.
 
Konkurso paraišką kartu su magistriniu darbu reikia pristatyti asociacijai „Žinių ekonomikos forumas“ adresu J. Galvydžio g. 5/96, LT-08236 Vilnius.
 
Konkursą inicijuoja Lietuvos Respublikos ūkio ministerija, organizuoja Žinių ekonomikos forumas.

Šaltinis: www.vtv.lt