LT  EN 
 
Pradžia Įdomu Konferencija apie Žmogaus teisių ugdymą
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Konferencija apie Žmogaus teisių ugdymą
My Tutor atstovai 2010 m. birželio 4 d. dalyvavo kultūros centro “In Actio” bendradarbiaujant su Europos Taryba ir Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos organizuotoje konferencijoje “Žmogaus teisių ugdymo situacija, iššūkiai bei praktinis pritaikymas Lietuvoje”. Konferencija vyko Vilniaus savivaldybėje.

Konferencija buvo skirta žmogaus teisių ugdymo Lietuvoje apžvalgai ir “KOMPASO - Žmogaus teisių ugdymo vadovo darbui su jaunimu” pristatymui. Europos Komisija KOMPASĄ išleido 2002 m. ir nuo tada šis vadovas yra išverstas į daugybę kitų kalbų - dabar ir lietuvių kalba. Renginį atidarė bei sveikinimo žodį tarė Europos Tarybos Budapešto Jaunimo centro generalinė direktorė Antje Rothmund. Renginio metu buvo aptartos žmogaus teisių ugdymo darbe su jaunimu tendencijos, iššūkiai bei praktinis pritaikymas švietimo sistemoje tiek vyriausybinių, tiek nevyriausybinių sektorių lygyje.
 
Konferencijoje dalyvavo ir pranešimus skaitė įvai
rūs žmogaus teisių ugdytojai ir aktyvistai, jaunimo nevyriausybinių organizacijų vadovai, savanoriai, socialiniai darbuotojai, mokytojai, lektoriai, mokymų vadovai, ministerijos bei savivaldybių atstovai, atsakingi už jaunimo reikalus, fondų atstovai. Aktyviose konferencijos diskusijose jaunimo darbuotojai ir daugelis kitų, neabejingų žmogaus teisių ugdymui, pasidalino savo patirtimi darbe su jaunimu bei dikutavo apie galimus žmogaus teisių ugdymo metodus.

Konferencijos
pragrama
 bei pranešimų temos.
Daugiau informacijos apie Europos Komisijos leidinį KOMPASAS.
 
My Tutor taip pat primena, kad šiuo metu įgyvendina tarptautinį projektą - jaunimo mokymus žmogaus teisių ugdymo tema "Empowering the Learning - Discovering the Rights" (liet. "Pasitelk mokymąsi – pažink savo teises"). Daugiau informacijos apie projektą rasite skyrelyje Projektai.