LT  EN 
 
Pradžia Įdomu Jaunimo balsas – nauja erdvė mąstančių jaunuolių diskusijoms
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Jaunimo balsas – nauja erdvė mąstančių jaunuolių diskusijoms
Bendromis Lietuvos akademinių miestų studentų pastangomis pradedamas leisti naujas laikraštis jaunimui „Jaunimo balsas“. Nuo rugsėjo nemokamai aukštosiose mokyklose ir kitose jaunimo pamėgtose vietose platinamas laikraštis kas mėnesį pateiks po naują dėmesio vertų temų šūsnį, o socialiniame tinkle „facebook“ pulsuos kasdienėmis aktualijomis.
 
„Kiekvieną dieną girdime, jog ekonomikos krizė naikina lietuvišką žiniasklaidą, todėl pristatydami naują laikraštį jaunimui tikimės įnešti bent truputį optimizmo. „Jaunimo balsas“ skirtas jaunam amžiumi ir dvasia skaitytojui, kuris mėnraštyje ras skirtingas nuomones apie aktualiausias problemas, o socialiniame tinkle „facebook“ galės sekti trumpas naujienas. Tikimės pristatyti visus požiūrius, suteikti atvirą erdvę diskusijoms be išankstinių nuostatų, todėl aktyviai kviečiame visus prisijungti prie mūsų komandos“, – sakė vyr. redaktorius Martynas Norbutas. 
 
 
Idėja leisti naują jaunimui skirtą laikraštį kilo Kauno ir Vilniaus studentų grupei, kuri netrukus pasipildė Lietuvos regionuose veikiančių aukštųjų mokyklų atstovais. Be pagrindinių redakcijos pajėgų Kaune ir Vilniuje jau pirmajame numeryje skaitytojai susipažins su Marijampolės, Alytaus ir Šiaulių naujienomis.

Šiuo metu laikraštis platinamas tik elektroniniu būdu interneto svetainėje
www.jaunimobalsas.lt ir socialiniame tinkle „facebook“ (http://www.facebook.com/#!/pages/Jaunimo-balsas/128813743802653?ref=ts), kur sparčiai auga laikraščio gerbėjų grupė. Nuo rudens laikraštį planuojama platinti ir popieriniu formatu.
 
Pasak Martyno Norbuto, rudenį yra numatyti pristatymo renginiai-diskusijos visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Iki tol kviečiama susipažinti su pirmuoju elektroniniu leidinio numeriu, prisijungti ir naudotis „facebook“ galimybėmis. Išskirtinis „Jaunimo balso“ požymis – tai atvira diskusijų erdvė, kurioje redakcija bus tik moderatorius ir tarpininkas.
 
Pirmajame „Jaunimo balso“ numeryje skaitytojams pristatomi rašiniai apie aukštųjų mokyklų reitingus, jaunų žmonių emigraciją, lietuvišką spaudą, regionų ir kitos naujienos. Pagrindinėje numerio temoje – keturios garsių asmenybių istorijos, kaip jie prisimena savo studijas, kas ir kaip padėjo susikurti savo gyvenimą.
 
Laikraščio iniciatyvinė grupė dirba savanoriškai ir planuoja, jog kuriamas turinys skaitytojams išliks nemokamas.
 
2010 06 03, Šaltinis: www.vtv.lt