LT  EN 
 
Pradžia Įdomu Jaunimui - tarptautinė antikorupcinė vasaros mokykla
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Jaunimui - tarptautinė antikorupcinė vasaros mokykla
Liepos 5-9 dienomis Vilniuje vyks tarptautinė „Transparency International“ antikorupcinė vasaros mokykla. Tai pirmasis tokio pobūdžio ir masto pasaulinio „Transparency International“ tinklo renginys Europoje.
 
 Kaip informuoja TILS, šiais metais mokykloje dalyvaus beveik septyniasdešimt jaunimo lyderių iš dvylikos pasaulio šalių.
 
Mokyklos dalyviams paskaitas skaitys patyrę tarptautiniai ir regioniniai antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai. Renginį atidarys „Transparency International“ Europos ir Centrinės Azijos regiono direktorius Dr. Miklošas Maršalas. Mokyklos dalyviai išgirs JE Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo laiško žodžius.
 
 
„Transparency International“ vasaros mokykla siekia skatinti jaunimą domėtis geriausia antikorupcine ir skaidrumo praktika ir suteikti konkrečių praktinių žinių, kaip aktyviai kurti skaidrią ir atskaitingą visuomenę.
 
„Skiriame be galo mažai dėmesio antikorupciniam švietimui. Pavyzdžiui, Specialiųjų tyrimų tarnyba antikorupciniam švietimui kasmet skiria tik du ar tris procentus savo biudžeto lėšų. 2009 metais STT pareigūnai skaitė paskaitas antikorupcine tema tik dvylikoje bendrojo lavinimo mokyklų, kurių iš viso Lietuvoje daugiau devynių šimtų. Suprantu, kad Švietimo ir mokslo ministerija antikorupciniam švietimui dėmesio neskiria. Neturime aiškaus kriterijaus, pagal kurį galėtumėme vertinti dėstytojų pastangas mokyti mūsų jaunimą pilietiškumo, skaidrumo ar gerojo valdymo. Tai netoliaregiška. Tik investuodami į jaunimo švietimą, galime tikėtis ilgalaikių permainų. Manau, ši vasaros mokykla yra puiki galimybė paklausti savęs, ką galime daryti geriau“, - pranešime spaudai cituojamas „Transparency International“ Lietuvos skyriaus (TILS) vadovas Sergejus Muravjovas.
 
Anot „Transparency International“ regioninio direktoriaus Miklošo Maršalo, antikorupcinė mokykla Vilniuje yra strateginis „Transparency International“ tinklo renginys: „Mūsų regionui reikia tokios mokyklos, kad jaunimas geriau suprastų korupcijos reiškinį, sužinotų, kaip gali keisti savo aplinką ir patikėtų savo jėgomis, siekdami permainų. Lietuva yra puiki vieta suburti mūsų regiono ateities lyderius.“
 
Visiems studentams, sėkmingai išklaususiems Vasaros mokyklos kursą, bus įskaityta 1,5 ECTS kreditų.
 
Penkias dienas truksiančio anglų kalba vykstančio paskaitų, diskusijų ir praktinių užduočių ciklo metu dalyviai aptars viešojo ir privataus sektorių korupcijos priežastis bei būdus su ja kovoti, išgirs pranešimus apie svarbiausius regioninę specifiką atspindinčius klausimus: nuo viešųjų pirkimų skaidrumo iki elektroninės demokratijos iniciatyvų.
 
Šaltinis: www.delfi.lt, 2010 07 02