LT  EN 
 
Pradžia Įdomu Jaunimo neformalusis ugdymas – ar galime jo poveikį išmatuoti?
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
Jaunimo neformalusis ugdymas – ar galime jo poveikį išmatuoti?

"Jau ne pirmus metus dirbu su jaunimu, tačiau sunku įrodyti kuo tai naudinga“; „visuomenei ir konkrečiai politikams reikalingi faktai apie neformaliojo ugdymo poveikį. Deja, neužtenka tik žodinio patvirtinimo ar pačių jaunų žmonių žodžių apie neformaliojo ugdymo naudą“ – šių metų sausį kalbėjo jaunimo darbuotojai, susirinkę Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijos (LiNA) organizuojamoje tradicinėje jaunimo darbuotojų akademijoje. Naujoje ES jaunimo strategijoje irgi teigiamas ypatingas poreikis tyrimams ir duomenų rinkimui apie darbą su jaunimu ir neformalųjį ugdymą. Tyrimais siekiama paskatinti platesnį ir greitesį neformaliojo ugdymo vertės ir svarbos pripažinimo. 

Būtent dėl šių priežasčių LiNA kartu su tarptautiniu organizacijų tinklu UNIQUE rengia tarptautinį seminarą, kurio tikslas yra stiprinti bendradarbiavimą tarp jaunimo ir švietimo sričių tyrėjų bei žmonių, kurie praktiškai dirba neformaliojo ugdymo (NU) bei darbo su jaunimu srityje. Siekiame, kad NU praktikai kartu su tyrėjais galėtų aptarti galimas tyrimų metodikas neformaliojo ugdymo poveikiui tirti jaunimo srityje. UNIQUE tinklas buvo sukurtas inovacijų ir kokybės skatinimui neformaliojo ugdymo srityje, siekiant apjungti patirtį bei tyrimus. Seminarą remia Europos Sąjungos programa „Veiklus Jaunimas“, remianti jaunimo neformalųjį ugdymą ir darbą su jaunimu. 


Seminaro metu jaunimo srities tyrėjai galės geriau susipažinti su neformaliojo ugdymo bei darbo su jaunimu specifika įvairiose Europos valstybės, o pastarieji savo ruožtu galės pasigilinti į vykdomų tyrimų metodikas. Tiek tyrėjai, tiek ir NU praktikai turės galimybę kartu ieškoti tinkamų būdų neformaliojo ugdymo poveikiui tirti. Šis seminaras daugiau dėmesio skirs būtent edukaciniam poveikiui t.y. kiek jaunimo neformalusis ugdymas prisideda prie esminių kompetencijų ugdymo. 

Į seminarą dalyviai suvažiuos iš 12 Europos valstybių, kurios ganėtinai daug skiriasi savo patirtimi tiek darbe su jaunimu, tiek ir jaunimo tyrimų srityse. Įvairovė – mūsų tobulėjimo šaltinis! Kuo daugiau įvairių patirčių, tuo daugiau galimų sprendimų ir naujų idėjų! Seminare dalyvaus Europoje vieni labiausiai patyrusių jaunimo neformaliojo ugdymo mokymų vadovų – Mark Taylor, Peter Hofmann, Paola Bortini, Paul Kloosterman. Europoje gerai žinomi žmonės, kurie dirba jaunimo ir neformaliojo ugdymo tyrimų srityje - Helmut Fennes, Andreas Karsten, Bryony Hoskins ir kiti. 

Gruodžio 9 dieną ryte seminaro programoje esame numatę, kad tyrėjai pristatinės savo patirtis tyrimų vykdyme jaunimo bei neformaliojo ugdymo srityje. Kviečiame tyrėjus ir NU praktikus iš Lietuvos atvykti bent trumpam pasisvečiuoti, pasisemti naujų idėjų ar susipažinti su įdomiais žmonėmis. Seminaras vyks gruodžio 8 – 10 dienomis mokymų centre „Daugirdiškės“, Daugirdiškių kaime, Elektrėnų rajone.
 
Daugiau informacijos galite gauti kreipdamiesi į Laimoną Ragauską el. paštu laimis001@gmail.com.  

Nuorodos: 
Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija: 
www.jnu.lt  
UNIQUE Tinklas: 
www.unique-network.org  
ES Programa „Veiklus jaunimas“: www.veiklusjaunimas.lt  
Mokymų centras „Daugirdiškės“: www.facebook.com/daugirdiskes

Šaltinis: www.jtba.lt