LT  EN 
 
Pradžia Projektai „Migration and Mobility: Evaluation Meeting“(dalyvių įspūdžiai)
Naujienos
Straipsniai
Paslaugos
Nauda
Patarimai
Projektai
Užsakyti
Nuorodos
Įdomu
D.U.K.
Parama
Žalias My Tutor
Nori tapti mūsų komandos nariu?
 
„Migration and Mobility: Evaluation Meeting“(dalyvių įspūdžiai)
Lapkritis mums prabėgo labai greitai, tad naujo mėnesio pradžioje skubame Jus supažindinti su dar vienu My Tutor ir partnerių Austrijoje įgyvendintu projektu migracijos, mobilumo, projektų vertinimo bei tinklų kūrimo tematika: Migration and Mobility: Evaluation Meeting“, kuris vyko Vienoje, lapkričio 12-19 d. d. ir My Tutor šiame projekte atstovavo dvi dalyvės iš Lietuvos: Indrė ir Simona.
 
Kviečiame skaityti dalyvės įspūdžius. Straipsnio autorė: Simona Jaglinska
 
Austrija. Viena. Trisdešimt jaunų žmonių iš Europos, dirbančių arba besidominčių migracijos ir mobilumo klausimais. Visi kartu vienoje vietoje. Kad mokytumėmės. Ieškotume. Kurtume. Bendrautume. Migruotume tarp minčių ir idėjų.
 
Lapkričio 12-19 dienomis Vienoje vyko migracijos ir mobilumo projektų vertinimo mokymai „Migration and mobility: evaluation meeting“. Viskas truko tik savaitę, bet esu tikra, kad ir toliau tęsis, kad toliau bendrausime ir bendradarbiausime. Šie mokymai man buvo svarbūs, nes suteikė ne tik naujų žinių, bet ir įdomių pažinčių, atvėrė naujas galimybes, padėjo suvokti ir pamatyti, kad kiekvieną projektą ar bet kurią kitą veiklą svarbu mokėti vertinti. Supratau, kad projekto vertinimas yra ilgas ir sudėtingas kelias, bet kai žinai principus ir esminius dalykus, tai tame kelyje mažesnė tikimybė pasiklysti. 
 
Savaitės pradžioje susirinkę dalyviai buvo nedrąsūs ir mažai kalbūs, kas ir būna būdinga kiekvienai pradžiai. Komanda naudodama teambuilding‘o žaidimus bandė pramušti visus ledus ir jiems pavyko!Pramušus ledus ir ėmus tirpti ledkalniui, kuri pradžioje būnam su savim atsivežę, atsiranda noras eiti ir bendrauti su kitais, pažinti, keistis turima patirtim, domėtis šalia esančiu, ieškoti panašumų, stebėtis skirtumais, džiaugtis, kad atvažiavom. Tai aš tai ir dariau. Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę susipažinti su tiek daug skirtingų žmonių, pasidomėti jų darbais ir laisvalaikiu, pasisemti naujų idėjų.

Į mūsų susitikimą savaitės viduryje atėjo keli ekspertai, kurie pasidalino savo patirtimi ir žiniomis. Vienas svečias buvo iš IOM (International Organization of Migration), o kitas iš UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime). Šių žmonių pasakojimai leido suprasti, kokį sunku ir atsakingą darbą dirbą tarptautinės organizacijos, o sukurti produktyviai funkcionuojančią organizaciją reikia ne vienerių metų. Labai svarbi dalis skirta vertinimui, kad pamatytum, kas jau padaryta, ką reiktų galbūt keisti, ko atsisakyti ar papildyti. Svečių paskaitos paskatino nesustoti vietoje, o jų realūs gyvenimiški pavyzdžiai uždegė siekti užsibrėžtų tikslų.

Savaitės pabaigoje pradėjome svajoti apie mus visus sujungsiantį network'ą, kad kai išvyksime kiekvienas į savo šalį vis tiek galėtume toliau bendradarbiauti, kurti projektus, dalintis idėjomis bei kita naudinga informacija. Kad šią savaitę gautos žinios ir įgūdžiai nenueitų veltui, o klestėtų. Ši svajonė pasirodė labai reali ir įgyvendinama, taigi ėmėmės darbo: susėdę galvojome apie mūsų tinklo misiją ir viziją, kaip vyks komunikacija, kūrėme struktūrą, diskutavome apie narių atsakomybes ir pareigas. Labai džiugu, kad darbas buvo produktyvus ir į tarptautinį tinklą jau įsijungė kelios organizacijos.

Grįžtu ''užsimotyvavusi'', nusiteikusi toliau dirbti, palaikyti ryšius ir naudotis tais kelio ženklais ir nuorodomis, kuriuos išmokau. Noriu padėkot "My Tutor'iui", kad turėjau galimybę dalyvauti šiuose mokymuose, kad išsivežu daugiau negu nusivežiau, kad į klausimus gavau atsakymus bei radau naujų klausimų, kurie kaip varikliukas toliau ves pirmyn.
 

Šis projektas buvo finansuotas remiant Europos Komisijai. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Migracija-Jaunimas-Mobilumas tarptautinio tinklo įkūrimas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ir gatvėje sutinki "mobilumą"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 komanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kultūrinė vakarienė   #1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kultūrinė vakarienė #2